Общи условия

Условия за ползване


ВНИМАНИЕ! Моля внимателно прочетете тези условия, преди да използвате този уебсайт. Ако го използвате се счита, че приемате и сте съгласни с условията посочени по-долу. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте уебсайта.

Настоящата страница съдържа Общите условия, съгласно които "БОРЯНА" ЕООД предоставя Услуги на потребителите си посредством Интернет магазина ULTRALUX.bg. Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на изградените хипер-връзки, разположени на сървъра или чрез заплащане ползването на платени услуги предлагани от него Потребителя се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия. Идентифициране на Потребителя с цел възпроизвеждане на изявлението му за приемане на Общите условия се извършва чрез съхранените в лог-файловете на сървъра ULTRALUX.bg IP адрес на потребител, както и всяка друга информация.

Уважаеми клиенти,
моля, прочетете внимателно Общите условия за пазаруване в магазина за електронна търговия на „БОРЯНА” ЕООД.

 

Изискване за регистрация на клиент

Всяко физическо или юридическо лице, което възнамерява да извърши покупка през магазина за електронна търговия ULTRALUX.bg, трябва да попълни и потвърди верността на данните във формата за регистрация, като по този начин създава свой клиентски профил.

Чрез създаването на клиентски профил регистрираното лице:

1. Придобива потребителско име и парола, с които се идентифицира в магазин ULTRALUX.bg

2. Изразява съгласието си с настоящите Общи условия за пазаруване в магазин ULTRALUX.bg.

3. Получава правото да извършва валидни поръчки за закупуване на стоки, предлагани от магазин ULTRALUX.bg, както и да отказва изпълнението им по надлежният ред.

Покупки в магазина могат да бъдат извършвани и от нерегистрирани лица, които само попълват и потвърждават контактна форма, без да попълват потребител и парола. Нерегистрираните потребители попълват данните си в полето „ПОРЪЧАЙ БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ“. 

 

Процедура за пазаруване

Когато правите поръчка за закупуване на продукт от магазин ULTRALUX.bg ние Ви изпращаме e-mail, потвърждаващ приемането й, съдържащ детайлите на поръчката. Поръчка, направена през уебсайта (магазин ULTRALUX.bg) представлява и се счита за оферта за закупуване на продукт, "подлежаща на разглеждане". Поръчката се смята за приета, когато получите по e-mail съобщение за изпълнение и изпращане на поръчката.

При оформянето на покупката от клиента се изисква:

1. Да посочи валидни адрес за доставка и телефон за контакт.

2. Да активира изпълнението на поръчката чрез:

- отбелязване на съответната кутийка, че е съгласен да плати съвкупната цена на продукта/те, заедно със стойността на доставката и/им.

- натискане на бутона "Приключи".

Чрез натискане на бутона "Приключи" клиентът изразява съгласието си с настоящите Общи условия и потвърждава, че приема да заплати стойността на покупката.

3. След получаване на валидна поръчка наш представител се свързва с Клиента, ако е необходимо за уточняване на някои детайли. Всеки клиент получава уведомление по имейл за етапите от изпълнение на поръчката.

Поръчка, направена до 12.00 часа се изпълнява в деня на регистрирането й. Заявките, получени след 12.00 часа се изпълняват на следващия работен ден.

Поръчки, направени през почивни дни (събота, неделя или празници) се обработват през първия работен ден след тези почивни дни.


Цена и плащане

Цените на стоките са в български лева (BGN) с включен ДДС. Обявената за всеки един продукт цена важи за съответната разфасовка (количество еднообразни артикули в единична опаковка), която зависи от вида на продукта и не включва разходите за доставка.

Общата дължима сума по сделката се финализира след изчисляване на разходите по доставката. Магазин ULTRALUX.bg не публикува информация за наличността на продаваните стоки. Голяма част от артикулите са на склад, но информация за точното количество от даден артикул не се публикува.

 

Доставка на продуктите

Поръчаните стоки се доставят от куриерска фирма на посочения от клиента адрес за доставка в съответствие с посочените Тарифи за доставка на куриерските фирми Еконт и Спиди.

Когато клиентът е уточнил, че желае да получи стоката от офис на куриер, за доставка му се начислява сумата за куриерска услуга "врата-офис".

 

Срок на доставка

Средният срок за доставка е до 3 (три) работни дни. Ако продуктът е на склад, до 24 часа Вашата поръчка ще бъде изпълнена. При наличие на обстоятелства, водещи до забавяне изпълнението на поръчката, клиентът ще бъде своевременно уведомен на посочения телефон или e-mail за контакти.


Правила за използване на уебсайта

„БОРЯНА” ЕООД (наричан по-долу "Доставчик"), като създател и собственик на този интернет сайт ULTRALUX.bg, Ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този уебсайт (наричан по-долу "Сайт") само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки, патенти или други законови разпоредби.

 

Права и отговорности на страните

Предлаганите стоки и материали в този Сайт са ограничени само до посочените условия за тях без да се осигуряват каквито и да е гаранции вкл. търговски и целеви. ULTRALUX.bg има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за контакти.

 

Ограничение на отговорността

ULTRALUX.bg или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е претърпени вреди и щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др. произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този Сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение от ULTRALUX.bg за възможност да възникнат такива вреди.

 

Информация от потребителите

ULTRALUX.bg не иска да получава конфиденциална или защитена информация от вас чрез този Сайт.

Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този Сайт, ще се считат за неповерителни и не представляващи предмет на права. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до ULTRALUX.bg с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този Сайт е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. Нямате право да излагате или изпращате от или към този уебсайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони.

Пазаруването в ULTRALUX.bg не е обвързано със задължителна регистрация, за това имате право сами да прецените кой начин на пазаруване да изберете. При пазаруване с регистрация получавате преимуществото, че еднократно въвеждате своите данни и при следващо пазаруване те автоматично ще бъдат попълнени.

ULTRALUX.bg използва личната информация, с цел да установи по-добре вашите нужди и интереси и така да можем да ви предоставим услуги с по-добро качество. В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да Ви помогнем да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, да поддържаме контакт с Вас, да Ви информираме за наши продукти, услуги и оферти, да персонализираме промоционални оферти.

 

Гаранция и рекламации на стоките

Всички стоки в ULTRALUX.bg - интернет магазин са нови.

На всяка стока е указана гаранцията в писмена форма (на опаковката на всеки продукт). Условията на гаранцията съдържат следната информация: срок; име и адрес на лицето, предоставящо гаранцията. При проблеми моля, свържете се с нас на тел. 0888 557 557.

Гаранция не се изпълнява за дефекти, причинени от нецелесъобразно използване на продукта, наднормено натоварване или употреба в разрез с предписанията в гаранцията на стоката.

Ние отговаряме за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, съгласно Закона за защита на потребителите.

При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба, потребителите имат право да предявят рекламации на стоките предлагани в този интернет магазин. 
Рекламацията се подава устно или писмено. При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за привеждане на стоката в съответствие с договора, за намаляване на цената или за разваляне на договора и възстановяване на заплатената сума.

При предявяване на рекламация потребителят посочва предмета на рекламацията, предпочитания от него начин за удовлетворяване на рекламацията, съответно размера на претендираната сума, и адрес за контакт.

При подаване на рекламация потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията:
1. касова бележка или фактура;
2. протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на услугата с договореното;
3. други документи, установяващи претенцията по основание и размер.

При предявяване рекламация, представител на магазин ULTRALUX.bg може да поиска снимка или връщане на повредената стока като доказателство за основание на рекламацията.

Във всички случаи на връщане на стоката трябва да бъде предварително уведомен представител на магазин ULTRALUX.bg.

Рекламацията може да бъде предявена в рамките на гаранционния срок на стоката. За начало на гаранционния период се счита датата на доставка на стоката до потребителя. Ние приемаме рекламацията, ако тя е предявена своевременно. Ако ULTRALUX.bg приеме, че рекламацията е основателна тя ще бъде удовлетворена съгл. ЗЗП.

 

Отказ от стоката

Вие като потребители имате право да се откажете от поръчаните стоки в срок от 14 работни дни от получаване на стоките в случай, че те не са използвани, не е нарушавана целостта на опаковката им и във вида, в който са. В този случай сте длъжни да уведомите ULTRALUX.bg в 14-дневен срок след получаване на стоките. Потребителят е длъжен да изпрати стоките обратно на ULTRALUX.bg в 14 дневен срок след изпращането на уведомлението за желание за отказ от стоките. Можете да използвате и следния формуляр за отказ или да заявите недвусмислено по друг начин решението си да се откажете от стоките.

Във всички случаи на връщане на стоката трябва да бъде предварително уведомен представител на магазин ULTRALUX.bg. Разходите за куриерски услуги по връщане на стоката са за сметка на клиента.

ULTRALUX.bg се задължава да върне заплатената от купувача сума, в 14 дневен срок, който започва да тече от реалното получаване на върнатата в ULTRALUX стока, от която потребителя се е отказал.

При получаване купувачът трябва да прегледа стоката и ако тя не отговаря на изискванията да уведоми незабавно интернет магазина. Ако купувачът не направи това, стоката се смята за одобрена, като съответстваща на изискванията, освен за скрити недостатъци.

При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

 

Промяна на цени на стоки

ULTRALUX.bg има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, ULTRALUX.bg има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива.

Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата която е зачертана. Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата.

 

Общи бележки

ULTRALUX.bg управлява този Сайт от офиса си в гр. Дряново, България. ULTRALUX.bg декларира, че материалите или услугите в този Сайт са подходящи или достъпни извън България. ULTRALUX.bg може да променя тези Условия по всяко време, като след промяната актуализира датата на публикацията. През известен интервал от време ние Ви препоръчваме да посещавате тази страница, за да преглеждате актуалните в момента Условия, защото те са обвързващи за Вас.

 

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП и ЗЕТ, ние от ULTRALUX.bg сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:

1. името и адреса ни – „БОРЯНА” ЕООД, гр. Дряново 5370, ул. ”Трети Март” 12, тел. 0888 557 557, e-mail: orders@ultralux.bg. Регистрация Съдебно решение № 44/ 11.01.1995г, ф.д. №36/1995г., ЕИК по Булстат: 817073523; регистрация по ЗДДС: 19.06.2007 г.; ИН по ДДС: BG817073523;

2. основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт;

3. цената на стоките е изписана С ВКЛ. ДДС и е посочена на страниците за представяне на съответния продукт;

4. стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките можете да видите при оформянето на поръчката си;

5. Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас;

6. Начините за Доставка са описани подробно в Доставки и начини за плащане.

7. Плащането на стоките е авансово – потребителят предплаща цената на цялата стока, за която предварително заявява, че е съгласен да заплати.

  

Правно регулиране

Приложимото право в отношенията между Доставчика /ULTRALUX.bg/ и потребителите в този интернет магазин е Българското законодателство.

За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на посочените в страницата e-mail и телефони.


Използвани съкращения:

ЗЗП – Закон за защита на потребителите
ЗЕТ – Закон за Електронната търговия.